Få dit smukke gulv igen med en gulvafslibning
gulvafslibning

Få dit smukke gulv igen med en gulvafslibning

Når et trægulv behandles med sæbe, vil dets overflade få et mageløst hvidligt udtryk. Dette skyldes at den fede sæbe, som skrubbes ned i gulvet i forbindelse med behandlingen, lysner træværket flere toner. Sæbe behandling er umådeligt populært her i Skandinavien, fordi det giver den eftertragtede silkematte overflade og får gulvet til at stråle med et nærmest overjordisk skær som kan lyse hele stuer og værelser op.

Et sæbe behandlet gulv er helt i tråd med den nordiske indretnings stil, som fordrer rene linjer og lyse møbler. Og derfor vælger mange bolig ejere et sæbe behandlet trægulv i huset eller i lejligheden.

Mit sæbe behandlede trægulv er blevet grimt – hvad gør jeg?

Desværre hører sæbe behandlede trægulve også til de mest plejekrævende og samtidig sarte gulvtyper. Hvis dit sæbe behandlede trægulv skal bevare sin lyse tone og sin magiske glans skal det hver eneste uge skures og skrubbes med sæbe spåner, som vedligeholder den beskyttende hinde af fed sæbe som gulvet fik ved sin indledende behandling.

Forsømmes denne behandling blot et par gange går denne hinde tabt. Gulvet vil miste sine smuds og væske afvisende egenskaber, og begynder at suge skidt, støv og spildte væsker til sig. Disse vil indlejres i træværkets indtørrede overflade og give anledning til grimme slidspor og skæmmende skjolder.

Samtidig vil træværket miste sin uv beskyttelse og dermed være udsat for solfalming, hvilket udarter sig i gule plamager under vinduer og andre steder hvor lysindfaldet er kraftigt. Og når først gulvet har nået dette stadie af slitage, kan det kun blive flot igen ved hjælp af en gulvafslibning og en ny sæbe behandling.

Hvem kan hjælpe mig med en professionel gulvafslibning?

Uanset hvor i landet du er bosat vil du altid kunne få hjælp til din gulvafslibning hos Gulvkanonen. Få et skarpt tilbud på afslibning af gulve hos https://gulvkanonen.dk/