Få en kloakmester til at undersøge din del af kloaksystemet

28 januar 2021
Lotte Hindsberg
Få en kloakmester til at undersøge din del af kloaksystemet

Selve ideen med kloakker har været kendt i flere tusinde år. Romerne byggede kloakker endda så godt, at de stadigvæk fungerer den dag i dag. Vores kloakker har imidlertid ikke mere end omkring 150 år på bagen og før blev affald og afføring hentet af mænd i hestevogne, som så kørte det ud på landet, hvor bønder så efterfølgende kunne hente gødning til deres marker.

At vores kloaksystem er relativt nyt, betyder også at ikke alle huse og bygninger er tilsluttet. Det er især sommerhusområder og tyndt befolket områder der mangler. I stedet for vil de typisk have en eller anden form for samletank, som bliver tømt fra tid til andet. Det er blot en af de mange opgaver en kloakmester udfører.

Få foretaget en TV-inspektion af din kloak

Hvis din kloak begynder at lugte eller det føles som om det er stoppet, har du pligt til at kontakte din lokale kloakmester. Det er vigtigt at du sikre dig at han er autoriseret, da kun autoriseret kloakmestre må arbejde med kloakker.

Kloakmesteren vil lave en TV-inspektion og kontakte dig med svaret, inden han foretager sig mere, så du ikke kommer hjem til en overraskende stor regning. 

Hvis det viser sig at der er et hul i kloakrøret, er det vigtigt at det bliver lukket. Ikke alene lugter der fælt hvis der er et hul, det er også en invitation til områdets rotter. Rotter elsker våde fugtige områder og en kloak er med en rottes syn noget nær den perfekte bolig. 

Er du så uheldig at inspektionen viser at du har fået rotter, skal du kontakte kommunen som gratis sender en rottebekæmper ud. Lige som kloakkerne har rotter stor betydning for vore almene sundhedstilstand. Rotter spreder sygdomme fra dyr til mennesker, hvilke er årsagen til at de skal bekæmpes i beboelige områder med hård hånd.

Flere Nyheder