Find din nye ven på et hundeinternat

31 maj 2020
Astrid Pedersen
Find din nye ven på et hundeinternat

Går du i tanker om at forøge familien med et logrende, firbenet medlem? Så har du sikkert tjekket diverse opdrættere rundt omkring. Men har du overvejet at aflægge det lokale hundeinternat en visit?

Hvad er et hundeinternat?

Et hundeinternat er en institution som modtager hunde fra eksempelvis dyreværns sager, fra dødsbo eller fra privat personer som ikke længere er i stand til at have hund.

Hvert år opdager tusindvis af hunde ejere, at det at have hund ikke længere ligger i kortene hos dem. Dette forhold kan eksempelvis skyldes økonomi, allergi, familie forøgelse eller flytning. Det er frygtelig tragisk når en hund skal skilles fra sin familie, for den forstår jo ikke hvorfor dens elskede mennesker ikke længere vil den. Og så er det godt at der på hundeinternater rundt omkring i landet står dygtige og erfarne personaler klar til at give hunde den kærlighed og opmærksomhed den fortjener.

Det er dog ikke meningen at en hund skal tilbringe resten af sine dage på et internat. En hund har behov for et fast tilhørsforhold og en flok – og har den tidligere boet med mennesker, er det mest optimale for hunden at komme ud i en ny kærlig familie. Er du således i markedet efter en hund, som kan fungere som legekammerat og følgesvend for dine børn mens de vokser op, er det ikke nogen dårlig idé at finde familiens nye medlem på et hundeinternat.

Adoptér fra et hundeinternat, og giv en hund en chance mere

Du skal ikke være bange for at få en skadet eller traumatiseret hund, når du adopterer en sådan fra et hundeinternat. De dygtige og engagerede personaler på danske hundeinternater gør alt hvad de kan for at socialisere dyrene og sørge for at de får den rette træning og stimulation. Og så vil familien altid blive matchet med en hund som passer perfekt til jeres temperament og ønsker.

Læs mere på vores-dyr.dk

Flere Nyheder