Hold dine herregårdssten pæne og rene

12 maj 2020
Anders Lundtang Hansen
Hold dine herregårdssten pæne og rene

Herregårdssten kan virkelig tage sig flotte ud, om du så bruger dem i indkørslen, ved indgangspartiet, i haven, på altanen eller et helt andet sted.

Specielt hvis du har fået en god pris på herregårdssten, kan du føle, at du virkelig har skudt papegøjen, fordi du har fået sådan nogle prangende sten til en billigere pris, end hvad du havde forventet – måske i kraft af at have købt mange – så du kan nyde synet af dem billigere, end hvad du havde forventet.

Men intet holder som bekendt evigt, og ligesom duften af en ny bil, så vil den langsomt fordufte.

Derfor vil dine herregårdssten tage sig flotte ud, når du lige har lagt dem – eller andre har hjulpet dig med det, eller du har fået professionelle til det – men langsomt vil de også miste deres glans.

Det ser man måske ikke lige selv, fordi man ser dem hver dag, men gæsterne og andre besøgende vil bemærke det, og man tænker måske, at siden de lige er nye, så behøver man ikke gøre så meget ud af dem med det samme.

Her er det, at man skal gribe til egen barm og sørge for at indføre nogle regelmæssige rutiner til at gøre dem rene, for ellers kan det virkelig blive noget slidsomt arbejde, når man skal til at udføre det senere hen, når de virkelig er blevet beskidte.

Det handler ikke om, at man skal ned på alle fire og gøre dem rene enkeltvis, for man kan nøjes med en højstryktspuler med vand til at gøre dem rene.

Eventuelt kan man supplere med noget terrasserens, men her skal man sørge for at undersøge, om det vil egne sig til de sten.

For stenene skal jo være ude i alt slags vejr, så de vil hurtigt blive beskidte, hvis ikke man sørger for at være efter dem – så gør en indsats for at bevare deres glans. 

Flere Nyheder