Lad dine vinduer give dig lys til livet

29 marts 2021
Anders Lundtang Hansen
Lad dine vinduer give dig lys til livet

Hvis du nogensinde har følt dig mut, nedtrykt eller bare decideret deprimeret, så gør en vandretur ofte den store forskel på humøret til det bedre.

Men det er jo sjældent en nattevandring, der gør det helt store: Det er at komme ud i de lyse timer og opleve solens stråler på en.

Man kan blive helt religiøs af sådan en oplevelse, og der er nok noget med, at vi mennesker føler os i live ved at få sol på os.

Mange af os jagter det jo også om sommeren, hvor det at være solbrændt er et tegn på, at man har råd til at rejse til udlandet, hvor man tidligere helst skulle være bleg, fordi solbrændthed viste, at man skulle arbejde, og man havde vel folk til at arbejde for sig.

Der skal også lys til at give liv, og når solen går ud, så dør vi. Og tænk på de egne i verden, hvor de lever flere måneder uden lys!

Derfor skal vi huske at have huse med vinduer i.

Vinduer giver livgivende lys til os

Selvfølgelig er det i sig selv rart med at kunne sætte et vindue på klem og få noget luft ind, og man kan også kigge ind og hus og holde øje med området eller få en bedre fornemmelse af vind, vejr og tid.

Men alene det at få lys ind i ens hjem, hvor man er isoleret og kan holde varmen, er jo noget af det vigtigste i verden.

Hvem gad have et hus, hvor der ikke var vinduer i? Så ville man i hvert fald hurtigt sørge for at sætte nogle op.

Så hvis du har nogle vinduer, hvor der dårligt kommer lys gennem, så gør dem rene eller sæt nogle nye op, der giver mere lys.

Du kan jo kigge hos klarwindows for at se, om der skulle være nogle egnede eksemplarer her.

Flere Nyheder