Sådan laver du din egen hjemmeside

21 september 2021
Steffen Hansen
image

Hvad end du har valgt at starte din egen blog, eller om du har startet en virksomhed, hvor du skal have en hjemmeside til. Så kan det være fedt selv at kunne klare det, så man slipper for at betale en udvikler for at lave siden for en. I dette indlæg fortæller vi, hvordan du kan komme i gang med din egen hjemmeside.

Køb et domæne

Det første du skal gøre, det er at finde ud af hvad hjemmesiden skal hedde, det er nemlig også det domænenavn du skal tjekke om er ledigt. Der bliver i dag mindre og mindre domænenavne ledige, og derfor er det vigtigt, at du tjekker med det samme om navnet du ønsker er ledigt. Hvis navnet ikke er ledigt, så kan du kun få det hvis ejeren af det ønsker at sælge det. Det er lidt som en adresse på din vej.

Køb hosting

Når du har fundet et godt domæne som er ledigt, så skal du købe hosting. Her anbefaler vi at købe wordpress webhosting, så du hurtigt og nemt kan installere WordPress som dit CMS system. WordPress er det mest brugte system i verden, og der findes mange tusinde guides til hvordan du kan komme i gang med WordPress. Derfor anbefaler vi alle nye at bruge WordPress, og ikke kaste sig ud i at lave en hjemmeside fra bunden.

Opsætning af din hjemmeside

Efter du har købt dit domæne og købt den hosting du skal bruge, så skal du blot i gang med at lave din hjemmeside. Har du valgt at bruge WordPress, så kan du gå på internettet og kigge på de mange tusinde temaer der findes. Et tema er et prædefineret design til en hjemmeside, som du kan købe rettighederne til. Temaer er den nemmeste måde at komme i gang med en WordPress hjemmeside på, og gør at du blot skal tilføje billeder og tekster, når du først har fået temaet installeret på din WordPress installation.

Flere Nyheder