Skiltemaling kan foregå i småt og stort omfang
skiltemaling

Skiltemaling kan foregå i småt og stort omfang

I den her sammenhæng tænker vi ikke på, om man bare skal have malet et enkelt skilt, eller man skal hen at lave en serieproduktion, der enten er ens i hvert sit udtryk, eller man skal lave hvert enkelt skilt individuelt.

Det skal handle om, at man skal lave skiltemaling på et enkelt skilt, som så kan være et lille skilt, eller man har et gigantisk skilt, der skal dække en hel facade.

Et eksempel kunne være skiltemaling i Randers, hvor man får forskellige opgaver ind, hvor man måske skal ud at lave dem på stedet, fordi skiltet er så omfangsrigt, eller man kan nøjes med at gøre det i ens værksted.

Nogle gange har kunden på forhånd nogle specifikke ønsker om, hvordan skiltet skal se ud, og måske er der ligefrem medbragt nogle remedier til dette, mens man andre gange skal hjælpe kunden helt fra bunden.

I helt gamle dage blev skilte lavet i hånden, men så overgik man til serieproduktion på fabrikker, der lavede dem i materialer, hvor håndmaling slet ikke kom i brug, eller det blev bøjet i neon.

Havde man ikke mulighed for dette, så forekom man lidt gammeldags med ens forretning eller foretagende, eller man havde ikke råd til de moderne løsninger.

Nu om dage er det blevet populært igen at have skilte, der er lavet i hånden.

Således kan man have nogle, man lægger på et bord, hvor man virkelig skal have en rolig hånd og kunne male sirligt for at få mange små detaljer med.

Andre gange skal man måske kravle højt op på en facade, hvor skiltet er større end en selv, hvorefter man skal male det med en gigantisk pensel i grove strøg, der kommer flere meter over ens krop.

Det er det spændende ved den slags jobs: man ved sjældent, hvad det bringer med sig.