Spar penge på bilkøb – køb brugt bil

26 maj 2020
Astrid Pedersen
Spar penge på bilkøb - køb brugt bil

Overvejer du at købe bil – og er du i tvivl om du skal købe nyt eller brugt? Så kan du læse om fordele og ulemper ved begge dele her:

Hvad er fordelene ved at købe ny bil?

Selv om en ny bil er dyr i anskaffelse er der dog visse fordele ved at købe ny bil som er værd at tage med. For eksempel er en ny bil – ja, ny. Dette betyder generelt mindre tid på værksted og færre udskiftninger af reservedele inden for de første mange år. Du får en fabriks og motor garanti på bilen, som kan forlænges gennem service eftersyn, og som betyder færre udgifter til reparation af skader som opstår inden for denne periode.

Samtidig er nye biler helt up to date på sikkerheden og på de gode køre egenskaber, hvilket også kan være en fordel for dig som tilbringer megen tid på vejene – for eksempel i forbindelse med dit job. Du får det allernyeste state of the art elektronik og ekstra udstyr, når du køber en fabriksny bil. Og så er nye biler generelt mere miljøvenlige end biler af ældre dato.

Hvorfor købe brugt bil?

Når man iagttager oven for beskrevne fordele ved at købe ny bil, kan det godt være svært at gennemskue hvorfor man skulle vælge at investere i en brugt én af slagsen. Her er den åbenlyse fordel prisen. En ny bil vil påbegynde et vedvarende værditab fra det øjeblik du triller ud over kantstenen fra forhandleren.

Dette værditab vil fortsætte stejlt nedad gennem de næste 3 – 5 år, hvorefter bilens værdi vil stabilisere sig. Køber du brugt bil, vil du kunne drage fordel af dette fænomen, idet du for en brøkdel af en bils nypris vil kunne anskaffe en ganske udmærket brugt bil i fin stand.

Du kan blive klogere på nye og brugte biler på hjemmesiden fartglæde.dk

Flere Nyheder