Tips til optimal holdbarhed af betonmaling

11 april 2022
Maya Hindsberg
betonmaling

advertorial

Betongulve er blevet mere og mere populære, og endnu flere er glade for at male deres betongulve. For at gøre dette er betonmaling oplagt. Det kan nemlig give et mere moderne og mindre rustikt look, men det kan også hjælpe med at gøre gulvet mere slidstærkt, når det bruges meget til dagligt. Typiske steder at male og have betongulv er i køkkenet, på badeværelset eller i garagen.

Det at gøre brug af betonmaling er også et godt alternativ til at skulle lægge et helt nyt gulv, hvilket ofte er både dyrt og tidskrævende. Det er dog vigtigt at få malet betongulve rigtigt, og her får du et par tips  til, hvordan du gør det bedst. 

betonmaling

Sådan sikrer du pæne betongulve flere år frem

Når du skal have malet dine betongulve, er det vigtigt, at du tager hele processen seriøst fra start til slut. Det betyder, at du skal behandle dem rigtigt både før og under processen, så de fremstår bedst muligt i længst tid. Uanset hvilken maling du bruger, er der 4 ting, du altid bør gøre. 

Den første er at klargøre betongulvet korrekt. Det indbefatter, at gulvet skal være helt tørt. Hvis det altså er nylagt skal det have været lagt i 14 dage og et halvt år, hvis der males med oliemaling. Der er nemlig en risiko for, at malingen bobler og skaller af, hvis gulvet ikke er tørt nok. Derefter skal du så vaske gulvet grundigt med en grundrens og slibe det og til sidst støvsuge. 

Det andet og tredje tip høre sammen. Det er vigtigt at fortynde malingen til 1 påføring. Det er nemlig bedre at male 3 tynde lag frem for 2 tykke lag. 

Det sidste tip er at sikre, at du vælger den rette maling. Hvis du får en professionel til at udføre malerjobbet for dig, er det dog nemt, og ikke noget du behøver forholde dig til.

Flere nyheder